RADOVI NA TRGU SV. TROJSTVA U POŽEGI – Središnji požeški trg dobit će novi asfalt, novu rasvjetu i signalizaciju

Datum objave: 09. 7. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

POŽEGA – Na središnjem požeškom Trgu Sv. Trojstva počeli su radovi na popravku kolničkog zastora asfaltiranjem. Radove vrijedne 150 tisuća kuna danas je obišao požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa suradnicima. Izvođač radova je Niskogradnja Jurčak.

“Odlučili smo da ne pravimo zakrpu na zakrpi već će biti prevučen sloj u cijelosti. Trg mora biti primjeren suvremenom vremenu. Grad mora svoj središnji trg, koji nažalost, još uvijek služi kao parkiralište urediti kako bi bio ne samo ugodan oku već i funkcionalan. Bit će postavljena nova led rasvjeta, nova horizontalna signalizacija, te dvije punilice za električne automobile. No već  vrlo studiozno razmišljamo i o izmještanju prometa s trga. U skladu s projektom za čiju projektnu dokumentaciju je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU 600 tisuća kuna , u pripremi je prometna studija koja će pomoći u rješavanju ove problematike,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

darko

Radovi će, kako je najavio gradonačelnik Puljašić, biti gotovi do srijede, 11. srpnja kada će se opet na Trgu Sv. Trojstva na velikom ekranu pratiti utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatska – Engleska.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn