RADOVI I PROJEKTI – Ravnomjerna ulaganja na području cijelog grada

Datum objave: 27. 5. 2014. | Kategorija: Društvo

grad

POŽEGA – Radovi, ulaganja i  planirani projekti na području Grada Požege bili su tema konferencije za novinare koju je održao požeški gradonačelnik Vedran Neferović sa suradnicima.   

Proteklog tjedna završeni su radovi u ulicama Brune Bušića u Požegi te Sv. Jurja u Novom Selu ukupne vrijednosti  oko 300 tisuća kuna pri čemu se u Novom Selu nastavlja priprema za asfaltiranje Novljanske ulice. U planu je i dovršetak radova na ulicama i spojevima na području Dervišage, a prošli tjedan započeli su i radovi u vrijednosti 1,4 milijuna kuna na asfaltiranju Schwartzove i Matačićeve ulice u Požegi, rok je 45 dana za izvršenje tih radova.” izvjestio je gradonačelnik Neferović dodajući kako će se  tijekom ljetnih  mjeseci nastaviti s ravnomjernim ulaganjima na području cijelog grada i to radovima na području Vidovaca, Štitnjaka i Alaginaca te određeni manji radovi na području ostalih mjesnih odbora.

Pri završetku su i radovi na sportskoj infrastrukturi dvorani Grabik i Gradskoj kuglani, a uspješno se odvija i projekt uređenja Sportsko-rekreacijskog centra. “Grad je dobio 1,5 milijuna kuna od Ministarstva regionalnog razvoja za sadržaje sportske i školske namjene na Sportsko-rekreacijskom centru. Taj projekt je prihvaćen i izuzetno mi je drago da ga je Ministarstvo regionalnog razvoja prepoznalo kao nešto što je značajno za grad Požegu i to samo potvrđuje da smo, sve ovo vrijeme kada je projekt pripreman i apliciran prema Ministarstvu, znali što želimo na tom prostoru osmisliti. U prvoj etapi radova, uz ovaj iznos Grad će participirati s gotovo milijun kuna u svemu što je potrebno napraviti,”naglasio je gradonačelnik Neferović.

IMG_3334

Tijekom ove godine bit će nastavljeni radovi na Gradskoj knjižnici i čitaonici i to u vrijednosti 2 milijuna kuna od koji je 1,5 milijuna kuna osiguralo Ministarstvo kulture, a ostatak je iz gradskog proračuna. U narednih nekoliko dana bit će gotovi i idejno rješenje za novi dječji vrtić, a Upravni odjel za Europske integracije obavio je određene aktivnosti vezane uz projekte u turizmu. “Na nove natječaje ide se s idejom osnivanja Turističko-informativnog centra koji bi bio vezan uz obnovu  objekta pored Gradske kuće gdje Udruga vinara “Stjepan Koydl” već koristi podrum. Turistička zajednica tamo bi imala svoje prostorije i određene popratne sadržaje. Uz već prije prijavljen projekt Vinskih cesta planira se aplicirati i projekt koji bi bio vezan uz realizaciju jednog objekta ispod crkve Sv. Vida koji bi bio edukativno-turističkog sadržaja,” najavio je gradonačelnik dodajući kako će do kraja lipnja biti završena i izrada Strategije razvoja Grada koja će potom ići na javnu raspravu.

TEKST: S. Pok   FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn