RADNO LJETO ČLANOVA NAJAKTIVNIJIH CERNIČKIH UDRUGA – Zajednički nastup HPD-a Tomislav i Folklornog ansambla KUU Cernik u Primoštenu

Datum objave: 21. 8. 2023. | Kategorija: Susreti

CERNIK – Nastavljajući dugogodišnju suradnju, spajajući zelenu i plavu Hrvatsku te promovirajući turističke potencijale kontinenta, članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav” i Folklornog ansambla KUU Cernik, zajedničkim su koncertom predstavili ono najbolje od slavonske tradicije u Primoštenu. Uz odmor, ljeto je tako iskorišteno i za pripremu nove sezone i neslužbenu najavu budućih zajedničkih projekata.

Nakon što su, prošle jeseni Dalmatinci posjetili Slavoniju, došao je red i na uzvratni susret. Nastavak je to dugogodišnje suradnje Općine Cernik s prijateljskim Gradom Primoštenom u kojem trenutno, u gostima kod mjesnog KUD-a, borave članovi Hrvatskog pjevačkog društva Tomislav, predvođeni novim predsjednikom Marijanom Relkovićem i Folklornog ansambla KUU Cernik, uz soliste Karmen Szabo i Davida Ralašića, pod budnim okom maestra Marijana Paurića i Roke Sokića.

Uz čuvanje i osnaživanje vrijednog prijateljstva, prilika je to za spajanje zelene i plave Hrvatske, promociju turističkih potencijala kontinenta kao i predstavljanje onog najboljeg od Slavonije, što su Cerničani i učinili prvim zajedničkim koncertom na prepunom središnjem primoštenskom trgu.

Uz, itekako, potreban odmor, ljeto je, tako, iskorišteno i za pripremu nove sezone ali i neslužbenu najavu budućih zajedničkih projekata koje Tomislavci i cernički folkloraši jedva čekaju, radujući se i što na scenu, polako, ali sigurno, stupaju i neki novi klinci, budućnost Udruga ali i kulturnog života mjesta.

TEKST:S. Tarbuk                        FOTO:FB Folklorni ansambl KUU Cernik

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn