RAČUNALNA PRIJEVARA – Ostao bez 13.000,00 eura, a nepoznata osoba tražila da i dalje uplaćuje novac

Datum objave: 28. 9. 2023. | Kategorija: Crna kronika

NOVA GRADIŠKA – 62-godišnjak je tijekom rujna u više navrata putem društvenih mreža kontaktirao sa nepoznatom osobom koja mu se predstavila kao zaposlenik inozemne brokerske kuće. Neznanac je oštećenog uvjerio da će, ako uloži novac u trgovinu na određenoj trgovinskoj platformi, ostvariti znatnu dobit

U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj zaprimljena je prijava u vezi počinjenog kaznenog djela Računalne prijevare. Naime, 62-godišnjak sa područja u nadležnosti rada Policijske postaje Nova Gradiška je tijekom rujna u više navrata putem društvenih mreža kontaktirao sa nepoznatom osobom koja mu se predstavila kao zaposlenik inozemne brokerske kuće. Neznanac je oštećenog uvjerio da će, ako uloži novac u trgovinu na određenoj trgovinskoj platformi, ostvariti znatnu dobit te će mu se s vremenom povećati novčana investicija.

Oštećeni 62-godišnjak je povjerovao neznancu i po njegovim uputama u nekoliko navrata uplatio iznos iznad 13.000,00 eura, ovlastivši navedenu nepoznatu osobu da za njega ulaže novčana sredstva u trgovinu naftom i kriptovalutama. Nepoznata osoba je također lažno uvjerila 62-godišnjaka da je njegova zarada porasla na iznos iznad 150.000,00 eura. Oštećeni je shvatio da je prevaren kada je pokušao podići novac, odnosno nije mu omogućena isplata novca ili bar dijela novca, već je nepoznata osoba tražila da nastavi sa daljnjim uplatama. Oštećeni je o navedenom obavijestio policiju. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela te podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Građani budite oprezni u vezi investicijskih ulaganja da ne postanete žrtva kaznenog djela

Ukoliko se odlučite za način trgovanja koji uključuje unosne investicijske mogućnosti, prije svega se dobro informirajte o rizicima te koristite provjerena i registrirana investicijska društva.
Ne nasjedajte lako na brzu dobit i sigurnost investicije, te aspekt žurbe da je ponuda dostupna samo vama u kratkom vremenu, a prije uplate zatražite nepristrani financijski savjet. Budite sumnjičavi, zaštitite se i saznajte više o računalnim prijevarama na Internet prijevare

TEKST: S. P.               FOTO: Ilustracija

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn