PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,31 promil

Datum objave: 22. 10. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici zaustavili su u Pakracu vozilo kojim je upravljao 42-gpodišnjak pod utjecajm alkohola od 2,31 promil i to za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola.

U četvrtak 21. listopada 2021. oko 18.45 sati u Pakracu u Psunjskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola od 2,31 promil upravljao 42-godišnjak. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao prometnu dozvolu, a odbio je testiranje na opojne droge. 42-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Općinski sud u Bjelovaru, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

TEKST: S. P./ PU PS                  FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn