PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Višestrukom počinitelju prometnih prekršaja privremeno oduzeto vozilo

Datum objave: 21. 4. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Utvrđeno je da je 30-godišnjak, koji je vozio osobni automobil prije stjecanja prava na upravljanje, višestruki počinitelj prometnih prekršaja te je uhićen a vozilo mu je privremeno oduzeto.

U utorak 20. travnja 2021. oko 7.50 sati u mjestu Kadanovci, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zatekli 30-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, đakovačkih registarskih oznaka. Nadalje je utvrđeno da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja te je uhićen i priveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi gdje mu je određeno zadržavanje u Zatvoru u Požegi u trajanju od 15 dana, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao o čemu je obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

Unatoč zabrani upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,59 promila

U utorak 20. travnja 2021. oko 19 sati u Lipiku u Slavonskoj ulici u prometu je zatečen 37-godišnjak koji je za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 2,59 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 37-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Prekopakra.

TEKST: S. P./ PU PS        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn