PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 3.24 promila

Datum objave: 26. 7. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tri prometne nesreće s materijalnom štetom – dvojica pod utjecajem alkohola napustila mjesto događaja, jedan se udaljio pješice ostavivši vozilo.

U četvrtak 25. srpnja 2019., oko 9.40 sati u mjestu Marindvor, 58-godišnjak je ostavio bez nadzora dvije domaće životinje – svinje, koje su izašle na prometnicu i na koje je autobusom marke „Mercedes“ brodskih registarskih oznaka naletio 64-godišnjak. Vlasniku životinja je na mjestu naplaćena novčana kazna.

Istoga dana, oko 10.55 sati na raskrižju Ulice Župnika Mirka Messnera i Stjepana Radića u Kutjevu, 55-godišnji vozač koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom marke „Opel“, zbog nepropisnog skretanja vozilom je sletio s kolnika i udario u prometni znak, a potom i u žičanu ogradu, nakon čega je s vozilom napustio mjesto događaja. Naknadno je pronađen, a izvršenim ispitivanjem na alkoholiziranost je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 3.24 promila. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog napuštanja mjesta događaja, upravljanja neregistriranim, neosiguranim vozilom, pod utjecajem alkohola i zbog nepropisnog skretanja.

Također u četvrtak, oko 14.50 sati, na raskrižju Ulice Zagrebačke i Šijačke ceste u Požegi, 74-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog kretanja vozilom je sletio s kolnika i udario u betonski rubnik i prometne znakove, nakon čega je pješice napustio mjesto događaja. Naknadno je pronađen, a izvršenim ispitivanjem na alkoholiziranost je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.71 promila. On je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog napuštanja mjesta događaja, vožnje pod utjecajem alkohola i nepropisnog kretanja kolnikom.

S obzirom na navedene događaje, te s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti, policijski službenici će u i dane vikenda koji su pred nama pojačano provoditi nadzor prometa, posebice usmjeren na prekršaje koji najčešće dovode do prometnih nesreća – brzinu, alkohol, kao i na korištenje zaštitnih elementa (pojas i kaciga), te uporabu mobitela tijekom vožnje.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn