PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: U sudaru osobnog automobila i motocikla teže ozlijeđen motociklista

Datum objave: 21. 7. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Vozač osobnog automobila nije se prilikom skretanja u lijevo uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike, a vozač motocikla upravo je u tom trenutku pretjecao njegovo vozilo na djelu ceste gdje je to znakom zabranjeno. Došlo je do udara prednjeg djela motocikla u prednji lijevi dio osobnog automobila nakon čega je motocikl s vozačem odbačen na površinu uz kolnik, pri čemu je vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede.

U ponedjeljak, 20. srpnja 2020., oko 12.15 sati, u mjestu Kula (Kutjevo), 59-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, vršio je radnju skretanja u lijevo, a da se nije uvjerio da istu može izvesti bez opasnosti za druge sudionike i to u vrijeme kada je njegovo vozilo pretjecao 48-godišnjak koji je upravljao motociklom marke „Honda“ požeških registarskih oznaka, na djelu ceste gdje je prometnim znakom zabranjeno pretjecanje.

Zbog toga je došlo do udara prednjeg djela motocikla u prednji lijevi dio osobnog automobila nakon čega je motocikl s vozačem odbačen na površinu uz kolnik, pri čemu je vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede.
Vozaču motocikla je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog nepoštivanja prometnog znaka dok protiv vozača osobnog automobila slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn