PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: U prometnoj nesreći teško ozlijeđen motociklist

Datum objave: 15. 6. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske zabilježili su u protekla 24 sata prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen 52-godišnji motociklist. Proteklog vikedna provedene su i mjere pojačanog nadzora prometa, a rezultat je ukupno 121 prekršaj pri čemu je najveću novčanu kaznu i to od 15.300 kuna “zaradio” pijani 50-godišnji vozač.

U nedjelju 14. lipnja 2020. oko 18.30 sati između mjesta Vukojevica i Gradac Našički, 52-godišnji vozač koji je upravljao motociklom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, nepropisno je pretjecao dva automobila prilikom čega mu je iz suprotnog smjera naišao osobni automobil marke „Seat“, našičkih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 28-godišnjak i koji je da bi izbjegao sudar počeo kočiti dok se 52-godišnji motociklist počeo vraćati u prometni trak kojim se kretao prije pretjecanja uslijed čega je desnom bočnom stranom motocikla udario u zadnju lijevu stranu osobnog automobila marke „Toyota“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 67-godišnjak. Nakon udara došlo je do pada motocikla, a 52-godišnji vozač je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.
Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Stjepana Radića.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 121 prekršaj, od čega se ističe 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,14 upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, šest upravljanja neregistriranih i tehnički neispravnim vozilom te pet upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Najveća novčana kazna je izrečena 50-godišnjaku koji je dana 12. lipnja 2020. oko 2.15 sati u Požegi u Osječkoj ulici, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,83 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka i uslijed nepropisnog pretjecanja udario u bočnu stranu osobnog automobila marke „Toyota“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 35-godišnjak. Nakon udara 50-godišnjak je napustio mjesto prometne nesreće te je naknadno pronađen u Požegi u Ulici Stjepana Radića i smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 15.300,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet mjeseci.

TEKST: S. P./ PU PS      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn