PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: U prometnoj nesreći teško ozlijeđen motociklist

Datum objave: 02. 4. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici u protekla 24 sata zabilježili su u Pakracu prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen 54-godišnji vozač motocikla.

U četvrtak 1. travnja 2021. oko 18.20 sati u Pakracu u Ulici Krndija, 24-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,72 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, skretao je ulijevo u ulicu te ga je u tom trenutku započeo pretjecati 54-godišnji vozač motocikla marke „Yamaha“, daruvarskih registarskih oznaka, a koji se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu prilikom čega je došlo do udara motocikla u lijevu bočnu stranu osobnog automobila. U prometnoj nesreći 54-godišnjak je teško ozlijeđen. Protiv oba vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom jučerašnjeg dana na području PU požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Pavla Radića i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi na Trgu Svetog Trojstva.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

TEKST: S.P/PU PS           FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn