PU POŽEŠKO-SLAVONSKA – U Pleternici i Pakracu zaplijenili marihuanu vrijednu 120.000 kuna

Datum objave: 17. 10. 2018. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – U opsežnoj kriminalističkoj akciji policija je u Pleternici i Pakracu zaplijenila marihuane vrijedne oko 120.000 tisuća kuna. Riječ je o većoj zapljeni unazad dvije godine, izvijestio je na konferenciji za novinare načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić sa suradnicima.

Tijekom prvih devet mjeseci ove godine na području Policijske uprave požeško-slavonske zabilježeno je ukupno 34 kaznena djela po liniji kriminaliteta droga te 32 prekršaja (radi se uglavnom o konzumiranju cannabis marihuane) i 41 zapljena droga, među kojima i dvije zadnje zapljene koje se svakako izdvajaju zbog količine.

U prvom slučaju tijekom pretrage obiteljske kuće u širem centru Grada Pleternice gdje je prebivao 45 godišnjak pronađeno je 822 grama marihuane te jedna razgranata cannabis biljka visine 185 cm koju je počinitelj uzgojio u vrtu obiteljske kuće. Biljku je skrivao među povrćem (krastavcima) koje je uzgajao na razvučenoj mrežici. U drugom slučaju na području Grada Pakraca gdje prebiva 43-godišnjakinja i boravi 29-godišnjak pronađeno je gotovo 6 kg cannabis marihuane pripremljene i pakirane u razne posude, kartonske kutije, vrećice i sl.

“Prilikom pretrage kuće pronađeno je još 17 stabljika i dijelova stabljika cannabis marihuane visine oko 130 cm, te 4 grama hašiša, cannabis sjemenke, precizna digitalna vaga, pribor za konzumiranje droge te nepovlasno jedna puška s glatkim cijevima. Vrijednost droge procjenjuje se na oko 120. 000 kn, a prodajom na ulici njena vrijednost vrtoglavo raste,” rekao je načelnik PU Željko Grgić.

“U oba slučaja, i u Pleternici i u Pakracu radi se o marihuani visoke kvalitete, što znači da su počinitelji raspolagali određenim znanjima i vještinama. Potvrđuje to i činjenica da su uzgajali hašiš, za što su potrebna i dodatna znanja i vještine,” naglasio je Vođa grupe za kriminalitet droga Josip Vidović. Protiv počinitelja koji su, i u prvom i u drugom slučaju već poznati policiji zbog jednakih ili sličnih kaznenih djela, podnesene su kaznene prijave zbog osnovane sumnje u kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.”

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn