PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Tri prometne nesreće, teže ozlijeđen putnik, lakše vozač u nesreći kod Kutjeva

Datum objave: 19. 6. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske u protekla 24 sta zabilježili su tri prometne nesreće – jednu u Kutjevu s ozlijeđenim osobama te dvije u Požegi s materijalnom štetom. I ovog vikenda policija će provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa.

U četvrtak, 18. lipnja 2020., oko 6.50 sati, na raskrižju cesta Kutjevo-Vetovo i nerazvrstane ceste, 21-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ i s nerazvrstane ceste se uključivao na cestu Kutjevo-Vetovo, nije propustio osobni automobil marke „Opel“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnjak, zbog čega je došlo do sudara vozila, u kojemu su 21-godišnji vozač lakše i 22-godišnji putnik iz osobnog automobila marke „Volkswagen“ teže ozlijeđeni. Protiv 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“. Ostale dvije prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu i dogodile su se u Požegi u ulicama Zagrebačkoj i Vukovarskoj.

Pojačane aktivnosti nadzora prometa u dane vikenda

I u danima vikenda koji su pred nama, policijski službenici provodit će pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu biti će provedena u noći sa subote na nedjelju. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

TEKST: S. P./ PU PS      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn