PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Tijekom vikenda zabilježeno 124 prekršaja

Datum objave: 14. 9. 2020. | Kategorija: Crna kronika, VIJESTI

POŽEGA – Protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 124 prekršaja.

Od ukupnog broja ističu se 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 71 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dok 14 počinitelja nije koristilo sigurnosni pojas. Najveća utvrđena brzina kretanja bila je 101 km/h, a najveća utvrđena koncentracija alkohola kod vozača 2,20 g/kg. Tijekom vikenda u činjenju prekršaja nisu zatečeni recidivisti-osobe koje su ranije prijavljivane za počinjene prekršaje.

Iz policije najavljuju i pojačane aktivnosti usmjerene na nadzor uporabe mobitela i drugih uređaja te sigurnosnog pojasa Naime, u razdoblju od 14. do 20. rujna 2020., provodit će se pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na nadzor uporabe mobitela i drugih uređaja kao i sigurnosnog pojasa (akcija Focus on the Road –distrakcija), a koji je dio usklađenih aktivnosti s akcijama ROADPOL-a za 2020.

Ciljana akcija s tim usmjerenjem bit će provedena dana 17. rujna 2020. godine (četvrtak) u vremenu od 10 do 14 sati, na više lokacija na području PU požeško-slavonske.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn