PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Sve češća pojava kršenja epidemioloških mjera

Datum objave: 03. 2. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici u protekla 24 sata zatekli su 36- godišnjaka koji je, iako pozitivan na COVID-19 kupovao u mjesnoj trgovini u Grabarju, dok je 65-godišnjak u Požegi sam ušetao u prostorije policijske uprave unatoč tome što je bio pod mjerom samoizolacije.

U utorak 2. veljače 2021. oko 12.20 sati, policijski službenici prilikom provođenja nadzora na adresi u mjestu Grabarje nisu zatekli 36-godišnjaka kojemu je izrečena sigurnosna mjera COVID 19-liječenje u kući u razdoblju od 27. siječnja do 6. veljače 2021. čime nije postupio po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima. Nadalje, 36-godišnjak je zatečen na ulici te je utvrđeno da je obavio kupovinu u trgovini čime je došlo do neposredne opasnosti od širenja bolesti među ljudima.
Nakon isteka izrečene mjere slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje na počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. Kaznenog zakona.

U utorak 2. veljače 2021. oko 12.30 sati u Požegi u Ulici Josipa Runjanina, u prostorije PU požeško-slavonske pristupio je 65-godišnjak iako mu je izrečena mjera samoizolacije. Protiv 65-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je za navedeni prekršaj predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna.

TEKST: S. P./ PU PS       FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn