PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Rezultati pojačanih mjera u prometu

Datum objave: 26. 10. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 71 prekršaj, od čega se ističe 36 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, po šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje. Najveće novčane kazne u iznosu od po deset tisuća kuna te 6 mjeseci zabrane vožnje dobili su 26- godišnjak u Pakracu i 38-godišnjak u Požegi za vožnju pod utjecajem alkohola.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Također se u noći sa subote na nedjelju 24./25. listopada provodila ciljana akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 71 prekršaj, od čega se ističe 36 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, po šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveće novčane kazne predviđene su za dva prekršaja u prometu, prvi se dogodio u nedjelju 25. listopada 2020. oko 0.25 sati u Pakracu u Ulici Andrije Hebranga gdje je u prometu zatečen 26-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,56 promila te je uhićen i priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru poradi žurnog prekršajnog postupka gdje je saslušan i pušten. Predviđena novčana kazna za navedeni prekršaj je 10 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca. Također u nedjelju, oko 3.20 sati u Požegi u Ulici Ante Starčevića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,80 promila upravljao 38-godišnjak te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

TEKST: S. P./ PU PS      FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn