PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Rezultati pojačanih mjera u prometu, recidivistu predviđena novčana kazna od 25 tisuća kuna

Datum objave: 06. 7. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna predviđena je počinitelju prekršaja i iznosi 25.500,00 kuna. Prekršaj je počinio 22-godišnjak koji je dana 4. srpnja 2020. oko 0.35 sati u Pakracu zatečen kako upravljao sobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i kao višestruki počinitelj prometnih prekršaja te pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,54 promila.

S ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa protekli vikend provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 71 prekršaj, od čega se ističe 27 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, devet upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojas, tri prekršaja korištenja mobitela te dva upravljanja neregistriranih i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća novčana kazna predviđena je počinitelju prekršaja i iznosi 25.500,00 kuna. Prekršaj je počinio 22-godišnjak koji je dana 4. srpnja 2020. oko 0.35 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, zatečen kako prije stjecanja prava na upravljanje i kao višestruki počinitelj prometnih prekršaja te pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,54 promila upravlja osobnim automobilom marke „BMW“, daruvarskih registarskih oznaka. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu u iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet te je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje mu je produljeno zadržavanje u zatvoru u Požegi u trajanju od 15 dana.

TEKST: S. P.          FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn