PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Rezultati pojačanih mjera u prometu

Datum objave: 16. 5. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u Požegi u Dubrovačkoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 30-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,86 promila upravljao teretnim automobilom.Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 13.800,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseca.

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 105 prekršaja, od čega ističemo 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 57 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 14. svibnja 2022. oko 23.35 sati u Požegi u Dubrovačkoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 30-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,86 promila upravljao teretnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 30-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 13.800,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseca.

TEKST: s. P./ PU PS                 FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn