PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Rezultati pojačanih mjera u prometu

Datum objave: 11. 12. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 53 prekršaja, od čega izdvajamo četiri devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 25 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.”Rekorder” ovog vikenda dobio je kaznu od 1970 eura i devet mjeseci zabrane vožnje.

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 53 prekršaja, od čega izdvajamo četiri devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 25 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 8. prosinca 2023. oko 18.50 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici na parkiralištu, 65-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, uključivao se u promet vožnjom unazad te zadnjim dijelom vozila udario u prednji dio parkiranog teretnog automobila u vlasništvu pravne osobe. Nakon udara vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao no ubrzo su ga pronašli policijski službenici. Utvrđeno da je upravljao vozilom pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) i on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

TEKST: S. P.             FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn