PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Rezultati pojačanih mjera u prometu

Datum objave: 09. 5. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 7. svibnja u Pakracu gdje je 40-godišnji vozač skrivio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,55 promila. Završio je u posebnoj prostoriji policije, a bit će mu izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 11.800,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju tri mjeseca.

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 73 prekršaja, od čega ističemo devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 50 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 7. svibnja 2022. oko 16.30 sati u Pakracu u Ulici Vinka Rehaka gdje je 40-godišnji vozač skrivio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,55 promila. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 40-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te će mu biti izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 11.800,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju tri mjeseca.

TEKST: S. P/ PUPS             FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn