PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Rezultati pojačanih mjera u prometu

Datum objave: 07. 12. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna od 10.000 kuna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 6. prosinca 2020. oko 18.55 sati u mjestu Latinovac, gdje je u prometu zatečen 20-godišnjak, a koji je je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, našičkih registarskih oznaka. Uz novčanu kaznu dobio je i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 59 prekršaja, od čega se ističu 22 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, po osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 6. prosinca 2020. oko 18.55 sati u mjestu Latinovac, gdje je u prometu zatečen 20-godišnjak, a koji je je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, našičkih registarskih oznaka. Nadalje je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument s fotografijom s kojim bi dokazao svoj identitet. Vezano za navedeno 20-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuma i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

TEKST: S. P./ PU PS            FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn