PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Rezultati pojačanih mjera u prometu

Datum objave: 22. 3. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 85 prekršaja od čega je 56 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, a zatečena su i tri recidivista.

S ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa protekli vikend na području PU požeško-slavonske provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provedena je u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 85 prekršaja od čega ističemo 56 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, a zatečena su i tri recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 20. ožujka 2021. oko 21.55 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića, gdje su policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, našičkih registarskih oznaka, a kojim je za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola od 1,26 promila upravljao 32-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Također je utvrđeno da je vozilu istekla važnost prometne dozvole. 32-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije i vezano za navedeno protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s prijedlogom novčane kazne u iznosu od sedam tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet mjeseci (recidivist).

TEKST: S. P.         FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn