PU POŽEŠKO-SLAVONSKA – Rezultati pojačanih aktivnosti nadzora prometa

Datum objave: 14. 10. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske, utvrđeno je ukupno 99 prekršaja, od čega se ističu 62 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja i 9 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske, utvrđeno je ukupno 99 prekršaja, od čega se ističu 62 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja i 9 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.
Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,64 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 100 km/h. U nadzoru prometa tijekom vikenda zatečen je sedam vozača ponavljača prekršaja, od kojih su šestorica ranije evidentirani kao počinitelji prekršaja brzine, te jedan kao ponavljač prekršaja alkoholiziranosti.

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se  i ukupno četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, od kojih su se dvije dogodile na području Požege te po jedna na području Lipika i Kaptola. U nedjelju 13. listopada 2019., u ranim jutarnjim satima u Požegi, prilikom nadzora prometa zatečen je 24-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.55 promila. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije,  te će mu biti izdan prekršajni nalog.

TEKST: S. P/ PU PS         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn