PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Rezultati pojačanih aktivnosti nadzora prometa

Datum objave: 06. 4. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA -Rekorder vikenda pod utjecajem alkohola od 2,87 promila upravljao neregistriranim, tehnički neispravnim i neosiguranim traktorom.

Protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 90 prekršaja od čega ističemo 34 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja i 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Rekorder vikenda je 30- godišnjak s područja Čaglina koji je u petak, 2. travnja 2021., oko 14 sati, u mjestu Nova Ljeskovca (Čaglin), prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,87 promila, upravljao tehnički neispravnim, neregistriranim i neosiguranim traktorom marke „Vladimirec“. Njemu će biti izdan prekršajni nalog, zbog počinjenih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, neregistriranim, neosiguranim i tehnički neispravnim traktorom i  istim biti izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 26. 700,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od 3 mjeseca.

TEKST: S. P/ PU PS          FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn