PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Pune ruke posla s pijanim vozačicama i vozačima

Datum objave: 15. 12. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Skrivio prometnu u kojoj je ozlijeđeno dijete, pijana sletjela s kolnika, skrivio pijan nesreću pa pobjegao, vozio s 3,40 promila – pijani i opasni na prometnicama Požeštine, kaže policijsko izvješće.

Utvrđeno da je vozač pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđeno dijete

Policijski službenici su utvrdili da je u srijedu 13. prosinca 2023. oko 18.40 sati u Požegi u Orljavskoj ulici, vozač starosti 39 godina koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,37 promila upravljao osobnim automobilom, nije obilježenom pješačkom prijelazu prišao sigurnom brzinom te je prednjim dijelom vozila udario u dijete starosti 13 godina koje je prelazilo kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

U prometnoj nesreći dijete je lakše ozlijeđeno, a vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pronađena vozačica koja je sletjela vozilom s kolnika

U četvrtak 14. prosinca 2023. oko 1 sat u Požegi u Mlinskoj ulici, 29-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, nije se kretala sredinom obilježene prometne trake uslijed čega je prešla vozilom na istočnu putnu bankinu te sletjela vozilom s kolnika u kanal. Nakon prometne nesreće 29-godišnjakinja je napustila mjesto događaja, a da nije obavijestila policiju niti ostavila svoje podatke niti podatke o vozilu. Navedenu su istoga dana oko 8 sati pronašli policijski službenici, a ispitivanjem alkoholiziranosti kod nje je utvrđena prisutnost alkohola od 0,60 promila. Protiv 29-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pod utjecajem alkohola od 3,40 promila upravljao vozilom

U četvrtak 14. prosinca 2023. oko 18.45 sati u mjestu Ćosinac, u prometu je zatečen 53-godišnjak koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 3,40 promila upravljao traktorom. Također kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet i on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću pa pobjegao

U četvrtak 14. prosinca 2023. oko 19.30 sati između mjesta Vesela i Blacko, 39-godišnji vozač koji je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,81 promil upravljao teretnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine prešao je u suprotni prometni trak te udario u osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljao 18-godišnjak.

Nakon udara 39-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici. On je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Osječkoj ulici.

TEKST: S. P.                     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn