PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Provala u Dobrovcu, uništavanje školske imovine u Trenkovu i dvije prometne nesreće

Datum objave: 10. 1. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske zabilježili su u protekla 24 sata pokušaj provale, oštećenje školske imovine te dvije prometne nesreće s lakše ozlijeđenom osobom. Uz to, i ovog vikenda bit će pojačane mjere nadzora u prometu.

Pokušaj provale

U noći sa srijede na četvrtak 8./9. siječnja 2020. u mjestu Dobrovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je pokušao provaliti u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva iz Siska. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Oštećenje tuđe stvari

U razdoblju od 31. prosinca 2019. do 2. siječnja 2020. u Trenkovu u Mlinskoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je oštetio ulazna vrata škole.
Također je u razdoblju 8./9. siječnja 2020. oštećen metalni gol u vlasništvu iste škole.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Prometna problematika

U četvrtak 9. siječnja 2020. oko 17.30 sati na lokalnoj cesti između mjesta Latinovac i Nova Lipovica, 30-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, zaustavio je vozilo u namjeri da poveze 72-godišnjeg pješaka koji nije bio označen izvorom svjetlosti niti reflektirajućom materijom i koji je u tom trenutku prelazio kolnik, a da se nije uvjerio da tu radnju može obaviti na siguran način iako je vidio da iz suprotnog smjera nailazi osobni automobil marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 23-godišnjak. Tom prilikom došlo je do udara lijevog bočnog dijela „Fiata“ u pješaka koji je lakše ozlijeđen i protiv kojeg slijedi prekršajni nalog.
Tijekom jučerašnjeg dana dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Skenderovci.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

TEKST: S. P. / PU PS        FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn