PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Datum objave: 20. 1. 2024. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Dogodile su se četiri prometne nesreće

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da je srijedu 17. siječnja 2024. oko 8 sati između mjesta Klisa i Lipik, 34-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, dolskom do zavoja ulijevo uslijed neprilagođene brzine izgubila nadzor nad vozilom te udarila prednjim lijevim dijelom vozila u metalnu ogradu i nakon toga sletjela u odvodni kanal.U prometnoj nesreći 34-godišnjakinja je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak 19. siječnja 2024. oko 3 sata između mjesta Mihaljevci i Golobrdci, 21-godišnji vozač koji je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom, izgubio nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal gdje je došlo do prevrtanja vozila na krov. Nakon udara 21-godišnjak je napustio mjesto događaja. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 21-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Istoga dana, oko 21.05 sati u Požegi u Ulici Alojzija Stepinca, 34-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, kretao se vožnjom unazad da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je udario prednjim lijevim dijelom vozila u zadnji desni bočni dio parkiranog osobnog automobila u vlasništvu 24-godišnjaka. Nakon udara 34-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao te su ga naknadno pronašli policijski službenici i ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola od 1,71 promila.Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 34-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće između mjesta Gradac Našički i Vukojevica.

TEKST: S. P.                        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn