PU POŽEŠKO-SLAVONSKA – Predstavljen novi načelnik Željko Grgić

Datum objave: 03. 11. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – U Policijskoj upravi požeško-slavonskoj danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi načelnik ove policijske uprave, Željko Grgić. Konferenciji je nazočio i zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez.

Željko Grgić novi je načelnik Policijske uprave požeško-slavonske koji je na tom mjestu, od danas i službeno, zamijenio dosadašnjeg načelnika Daria Dasovića. “Ponosni smo u Ravnateljstvu policije da je takva osoba pobijedila na natječaju zato što je gospodin Grgić od stvaranja Republike Hrvatske i Domovinskog rata prošao gotovo sve razine rada u policiji – od temeljne policije, krim. policije, vodio je Ured glavnog načelnika policijske uprave – dakle, to je čovjek koji je sigurno stekao dovoljno znanja i iskustva kako bi što kvalitetnije mogao voditi policijsku upravu. Očekujemo od njega i tražimo, ne samo Ravnateljstvo policije i ministar, već vjerujem i građani, da bude proaktivan u svom radu, da promiče rad, suradnju i komunikaciju sa svim institucijama na području ove županije i šire te da ima vremena za svoje suradnike i sve ljude koji rade u Policijskoj upravi,” rekao je zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Glavna vrijednost sustava Ministarstva unutarnjih poslova je čovjek – policajac i policajka. Ako ćemo ulagati u njihovo znanje i opremu, imat ćemo i stanje sigurnosti bolje i kvalitetnije. Vjerujem kako će kolega Grgić sa svojim ljudima ići u tom pravcu te da će im strateški ciljevi i odrednice biti upravo to- proaktivno djelovanje u sredini gdje žive.Svi dosadašnji rezultati rada u ovoj policijskoj upravi bili su više nego korektni i dobri, a nova ekipa zasigurno će znati odgovoriti izazovu da budu još i bolji,” dodao je Vitez.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću obnašati ovako važnu i zahtjevnu dužnost i zahvaljujem se na ukazanom povjerenju. Opće stanje sigurnosti na području ove policijske uprave bilo je uvijek na zavidnoj razini. Kao načelnik ove policijske uprave, sa svojim suradnicima nastojat ću održati razinu sigurnosti mojih prethodnika i pokušati je unaprijediti. Nastojat ćemo se približiti i građanima, slušati i uvažiti njihove prijedloge, ali i njihove primjedbe. Razvijat ćemo i povjerenje građana u policiji, težiti izravnoj komunikaciji i uključiti građane u preventivne aktivnosti policije jer smatram kako je to najbolji način rada,” rekao je novi načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

” Želim posebno naglasiti, ali i poslati poruku policijskim službenicima ove policijske uprave da zakoni ove države vrijede za sve, bez obzira o kojoj se osobi radilo- bilo da je u pitanju policijski službenik, osoba na poziciji, nečiji brat ili sestra – naša dužnost je postupati prema svima jednako.Naš posao je štiti građane, osigurati im sigurnost i mir, štititi njihovu imovinu. Mi smo ovdje zbog građana i to je put kojim ćemo ići,” poručio je načelnik Grgić.

Željko Grgić diplomirani je kriminalist, po zvanju je policijski savjetnik. Dragovoljac je  Domovinskog rata. Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom Domovinske zahvalnosti, Redom hrvatskog trolista, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Medaljom „Bljesak“ i Medaljom „Oluja“.  Od 1991. do 2000. godine bio je policajac specijalac – Specijalna jedinica policije „Trenk“ Požega, vođa specijalističke grupe  –  Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega i instruktor Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega, 2001. pomoćnik načelnika za poslove policije – I PP Požega PU požeško- slavonska. Od 2001. do 2006., bio je službenik za zakonitost i postupanje u PU požeško-slavonskoj, a od 2006. do 2007., voditelj Ureda načelnika (glasnogovornik PU požeško-slavonske). Obnašao je i dužnost načelnika Odjela kriminalističke policije PU požeško-slavonske od 2007. do 2013. godine, a do imenovanja načelnik PU bio je policijski službenik za preventivu i nadzor u cestovnom prometu u PU požeško-slavonskoj.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn