PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Predstavljen natječaj za zanimanje policajac i najavljen Dan otvorenih vrata policije

Datum objave: 03. 6. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava požeško-slavonska u utorak 7. lipnja s početkom u 11 sati u Požegi u Ulici svetoga Florijana (kod suda) organizira  Dan otvorenih vrata policije. Svi zainteresirani pozvani su da saznaju više o policijskom poslu te natječaju koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 480 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023., a rok za podnošenje prijava je  do 15. 8. 2022. godine. “Natječaj je namijenjen nezaposlenim osobama do 28 godina života, koje su završile ili završavaju srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju.” naglasio je na konferenciji za novinare zamjenik načelnik PU požeško-slavonske Dalibor Bauer. Detalje natječaja pogledajte OVDJE.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava požeško-slavonska u utorak 7. lipnja s početkom u 11 sati u Požegi u Ulici svetoga Florijana (kod suda) organizira  Dan otvorenih vrata policije, najavila je glasnogovornica policije Nikolina Janković.  “Na Danu otvorenih vrata predstavit će se razni poslovi policije, kao i oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Policijski službenici Policijske postaje Požega će prezentirati opremu (uređaj za snimanje brzine, uređaj za mjerenje koncentracije alkohola, uređaj za utvrđivanje prisutnosti droge u organizmu, vozilo za očevide, motocikl), policijski službenici ureda načelnika će prezentirati nacionalne programe koje provode, policijski službenici kriminalističke policije će prezentirati testera za droge te uzorke raznih vrsta droga, kao i opremu kriminalističke tehnike, dok će policijski službenici protueksplozijske zaštite prezentirati svoju opremu i rad. Interventna jedinica policije će prezentirati opremu i naoružanje koje koriste te demonstrirati borilačke vještine, primjenu palice, oružja i taktike postupanja te primjenu policijskih ovlasti.” najavila je Janković.

TEKST: S. Pok                     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn