PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Pijani vozači skrivili dvije prometne nesreće tijekom protekla dva dana

Datum objave: 12. 6. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policija i ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti u prometu, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Prometne nesreće u protekla dva dana skrivili su pijani vozači.

U srijedu 10. lipnja 2020. oko 23.40 sati u mjestu Šeovica u Omanovačkoj ulici, 23-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,70 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u putni kanal i prednjim dijelom vozila udario u betonski stup električne struje u vlasništvu HEP-a nakon čega je došlo do rotiranja i prevrtanja vozila. U prometnoj nesreći 23-godišnji vozač je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U petak 12. lipnja 2020. oko 2.15 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 51-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,83 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, pretjecao je osobni automobil marke „Toyota“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak, a da se nije uvjerio da to može učiniti da ne ugrozi druge sudionike u prometu prilikom čega je prednjom stranom udario u bočnu stranu „Toyote“ nakon čega je napustio mjesto događaja te je naknadno zatečen u Požegi u Ulici Stjepana Radića. 51-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.
Tijekom protekla dva dana na području PU požeško-slavonske dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Dubrovačkoj ulici.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policija i ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti u prometu, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.
Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

TEKST: S. P./ PU PS      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn