PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Pijani vozači, požari i krađa na gradilištu

Datum objave: 20. 4. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske proteklog vikenda zabilježili su nekoliko požara na otvorenom, ugrožavanje prometa i prometne nesreće koje su prouzročili pijani vozači,te krađu građe s gradilišta u Osječkoj ulici u Požegi.

Požari na otvorenom prostoru
U petak 17. travnja 2020. oko 15.30 sati u blizini mjesta Sesvete, na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem deponiju smeća.
U subotu 18. travnja 2020. oko 20.25 sati u mjestu Dervišaga u blizini Orljavske ulice, na neutvrđeni način je došlo do požara u kojem je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
U nedjelju 19. travnja 2020. oko 20.20 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici u ograđenom voćnjaku, 64-godišnjak je palio granje i travu te je uslijed vjetra došlo do požara u kojem je izgorjela suha trava. Protiv 64-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara. Policija apelira na sve građane da se pridržavaju zakonskih odredbi, te da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima i ostavljaju otvorene požare bez nadzora. Ako dođe do nekontroliranog širenja vatre odmah obavijestite vatrogasce na broj 193, policiju na broj 192 ili Službu civilne zaštite na broj 112.

Ugrožavao promet
U subotu 18 travnja 2020. oko 1.05 sati u Požegi u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 47-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,62 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 47-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda
U subotu 18. travnja 2020. oko 17.30 sati u Požegi u Ulici Vjekoslava Babukića, 29-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,30 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i karakteristikama ceste te je vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Tom prilikom je prednjim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke „Ford“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 48-godišnjak. U prometnoj nesreći 48-godišnjak je lakše ozlijeđen, a protiv 29-godišnjaka slijedi prekršajni nalog. Tijekom proteklog vikenda dogodio se i jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Pakracu u Ulici Andrije Hebranga.

Krađa
U subotu 18. travnja 2020. u poslijepodnevnim satima u Požegi u Osječkoj ulici s gradilišta, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio građevinski materijal. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn