PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Pijan vrijeđao policijske službenike i oštetio policijsko vozilo

Datum objave: 01. 4. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Uz intenzivnu kontrolu provođenja propisanih mjera radi spriječavanja širenja Covid 19 infekcije, policijski službenici i dalje imaju pune ruke “redovitog” posla. Posebice kada je riječ o pijanim i nesavjesnim osobama poput 26-godišnjaka i njegove ekipe koji su jučer završili na otriježnjenju i s povećim kaznama zbog brojnih prekršaja.

U utorak 30. ožujka 2020. oko 3.50 sati u Požegi u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa pokušali zaustaviti osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka koji je nastavio vožnju te je zaustavljen u mjestu Mihaljevci. Tom prilikom je utvrđeno da je vozilom upravljao 26-godišnjak dok su se s njim u vozilu nalazila dvojica muškaraca starosti 30 i 39 godina. Prilikom postupanja oni su omalovažavali i vrijeđali policijske službenike, dok je 26-godišnjak oštetio policijsko vozilo te su policijski službenici nad počiniteljima uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje). Također je utvrđeno da je 26-godišnjak odbio alkotest i da je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao vozilom koje nije registrirano. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok protiv 26-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog prekršaja nepostupanja po znaku policijskog službenika da se zaustavi, vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, vožnje neregistriranim vozilom i odbijanja alkotesta iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i kaznena prijava zbog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Za navedene prekršaje u prometu predviđene su novčane kazne od 3.000,00 do 7.000,00 kuna i 3 negativna boda zbog nepostupanja po znaku policijskog službenika da se zaustavi, od 10.000,00 do 20.000,00 kuna ili 60 dana zatvora te 6 negativnih bodova (odbijanje alkotesta), zatim 2.000,00 kuna za vožnju neregistriranim vozilom i od 10.000,00 do 20.000,00 kuna ili 60 dana zatvora te 6 negativnih bodova zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dok je za prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (omalovažavanje ili vrijeđanje policijskih službenika) predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do 30 dana.

TEKST: S. P.     FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn