PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Osumnjičeni za više kaznenih djela

Datum objave: 01. 3. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Osumnjičeni 23-godišnjak, 31-godišnjak i 33-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku. Kod počinitelja su pronađene razne vrste droga i oružja.

Policijski službenici su dana 25. veljače 2022. u prijepodnevnim satima na području Požege zatekli 23-godišnjaka i 33-godišnjaka i tom prilikom kod 23-godišnjaka pronašli veću količinu tableta ecstasy. Nadalje, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražena je obiteljska kuća na području Kutjeva u kojoj prebiva 23-godišnjak te je pronađena marihuana.

Također je pretražena obiteljska kuća na području Velike u kojoj prebiva 33-godišnjak i osobni automobil gdje je pronađena veća količina droge tipa MDM-a-ecstasy, amfetamina-tipa speed, cannabis marihuana, čahure maka, dvije digitalne precizne vage, ručno rađeni pištolj, kubura i revolver, dok su na istoj adresi kod 28-godišnjaka pronađene različite vrste droga (ecstasy, cannabis marihuana i halucinogene gljive).

Zatim je pretražena obiteljska kuća na području Velike koju koristi 31-godišnjak prilikom čega je pronađena marihuana, digitalna precizna vaga, poluautomatska puška te više komada raznog streljiva. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 23-godišnjak i 33-godišnjak počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, dok je 33-godišnjak počinio i kazneno djelo „Omogućavanje trošenja droga“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Također je utvrđeno da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, dok protiv 23-godišnjaka i 28-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
Osumnjičeni 23-godišnjak, 31-godišnjak i 33-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

TEKST: S. P./ PU PS               FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn