PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Oprezno u prometu tijekom uskrsnih blagdana

Datum objave: 15. 4. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Kako bi se tijekom predstojećeg produženog vikenda spriječilo događanje prometnih nesreća i stradavanje osoba u prometu na cestama, Policijska uprava požeško-slavonska će provoditi pojačani nadzor prometa.

Predstoje nam uskrsni blagdani tijekom kojih će se broj vozila na prometnicama povećati, zbog čega se povećava i mogućnost događanja prometnih nesreća. Najveće povećanje broja vozila očekuje se na državnim i županijskim cestama. U slučaju, povremenog, sporijeg odvijanja prometa sve sudionike u prometu molimo za strpljenje, a kako bi se što prije osiguralo normalno odvijanje prometa policijski službenici će po potrebi regulirati promet te je potrebno postupati sukladno njihovim znacima.

Kako bi se tijekom predstojećeg produženog vikenda spriječilo događanje prometnih nesreća i stradavanje osoba u prometu na cestama, Policijska uprava požeško-slavonska će provoditi pojačani nadzor prometa. Pojačano će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Policija apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, ograničenja brzine kretanja, da ne sudjeluju u prometu ako su konzumirali alkohol i/ili druga opojna sredstva nego da u tom slučaju koriste „dogovorenog vozača“ ili taxi  prijevoz. Svim vozačima i putnicima u motornim vozilima savjetujese korištenje sigurnosnog pojasa te prijevoz djece u sigurnosnim auto-sjedalicama.

TEKST: S.P.                  FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn