PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Nedozvoljeno posjedovali oružje i streljivo

Datum objave: 16. 3. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – U obiteljskoj kući na području Požege policijski službenici pronašli su kod 43-godišnjaka ručno rađeni pištolj, ručno rađenu pušku, 11 komada lovačkog streljiva, zračnu pušku, automatsku pušku s pripadajućim spremnikom i 30 komada streljiva, dok su kod 73-godišnjaka pronašli zračnu pušku, ručno rađenu pušku, 34 komada lovačkog streljiva i 85 komada streljiva, a koje su nedozvoljeno posjedovali.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Požege starosti 43 i 73 godine, koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Naime, dana 9. ožujka 2021. policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području Požege u kojoj prebivaju i kod 43-godišnjaka pronašli ručno rađeni pištolj, ručno rađenu pušku, 11 komada lovačkog streljiva, zračnu pušku, automatsku pušku s pripadajućim spremnikom i 30 komada streljiva, dok su kod 73-godišnjaka pronašli zračnu pušku, ručno rađenu pušku, 34 komada lovačkog streljiva i 85 komada streljiva, a koje su nedozvoljeno posjedovali.

Protiv obojice slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

TEKST: S. P.             FOTO: S. P. (ilustracija)

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn