PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Marihuana, pijane svađe, prometne nesreće i bombe

Datum objave: 19. 11. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske u izvješću za protekli dan zabilježili su potragu za nepoznatim uzgajateljem marihuane, narušavanje javnog reda i mira u Pleternici i Pakracu, prometne nesreće u Lipiku i Požegi, te dragovoljnu predaju veće količine streljiva i bombi

Traga se za uzgajateljem marihuane kod Sloboštine

U utorak, 17. studenoga 2020., u dopodnevnim satima, nedaleko mjesta Sloboština (Brestovac), policijski službenici su pronašli i izuzeli 10 stabljika marihuane, koje je uzgojio nepoznati počinitelj (ili više njih), za kojim se traga i protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Javni red i mir narušavan u Pleternici i Pakracu

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakinjom s područja Požege, koju se sumnjiči da je 18. rujna 2020., oko 18 sati, u Pleternici, vikom i galamom narušavala javni red i mir. U utorak, 17. studenoga 2020., oko 22 sata, u ugostiteljskom objektu u Ulici Petra Preradovića u Pakracu, javni red i mir su vikom i galamom, međusobnim vrijeđanjem i naguravanjem, narušavali 19-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,66 promila, 20-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,74 promila, 25-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,82 promila i 31-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.82 promila.
Protiv svih pet počinitelja slijede optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dvije prometne nesreće, vozačica lakše ozlijeđena

U utorak, 17. studenoga 2020., oko 17 sati, u Poljani (Lipik), na raskrižju Ulica Ljudevita Gaja i Antunovačke, 54-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke „Renault“, daruvarskih registarskih oznaka, te oduzela prednost prolaska 31-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Volkswagen“ kutinskih registarskih oznaka, koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 54-godišnja vozačica kojoj će biti izdan prekršajni nalog zbog oduzimanja prednosti prolaska.
Uz navedenu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđena vozačica, evidentirana je i jedna prometna nesreća koja je za posljedicu imala materijalnu štetu, a koja se dogodila također u utorak, u večernjim satima u Požegi u ulici Pavla Radića.

Građani dragovoljno predali 6 bombi i 101 komad streljiva

U utorak 17. studenoga 2020., u dopodnevnim satima, na području Pakraca, dvojica građana koja su željela ostati anonimna, iskoristili su zakonsku mogućnost da bez sankcija predaju ubojita sredstva i policijskim službenicima predali ukupno šest ručnih bombi i 101 komad streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

TEKST: S. P. / PU PS         FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn