PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Kršenje mjera i širenje zarazne bolesti

Datum objave: 01. 3. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici odvršili su kriminalističko istraživanje nad 36- godišnjakom s područja Kutjeva kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo “Širenja i prenošenja zarazne bolesti”. Također, podignut je prekršajni nalog protiv 37. godišnjaka koji je prekršio mjeru samoizolacije.

Osumnjičen za širenje i prenošenje zarazne bolesti
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“. Naime, 36-godišnjak je dana 1.veljače 2021. u jutarnjim satima u Požegi u Ulici sv. Florijana, pristupio u zgradu suda iako mu je izrečena sigurnosna mjera COVID 19-liječenje u kući čime nije postupio po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima. Nadalje, dana 2. veljače, policijski službenici prilikom provođenja nadzora nisu ga zatekli na adresi u mjestu Grabarje te je utvrđeno da je obavljao kupovinu u trgovini čime je došlo do neposredne opasnosti od širenja bolesti među ljudima. Protiv 36-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Upravljao vozilom iako mu je izrečena mjera samoizolacije
U subotu 27. veljače 2021. oko 8.45 sati u mjestu Migalovci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil, a kojim je upravljao 37-godišnjak iako mu određena mjera samoizolacije u trajanju od 26. veljače do 8. ožujka ili do ili do dobivanja negativnog testa nakon testiranja. Protiv 37-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

TEKST: S.P. /PU PS         FOTO: Ilustracija

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn