PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Krađe i svađe

Datum objave: 05. 6. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici Pu požeško-slavonske u protekla 24 sata dovršili su kriminalstičko istraživanje nad 27- godišnjakom kojeg se sumnjiči za provalu u Požegi, a dobili su prijavu za provalu u Pleternici. Uz to, zabilježeno je i nekoliko narušavanja javnog reda i mira od strane pijanih počinitelja u Lipiku, Pleternici i Požegi.

Dovršeno kriminalističko istraživanje
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je u četvrtak 4. lipnja 2020. u ranim jutarnjim satima u Požegi u Ulici Kamenita vrata provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege i otuđio alkoholno piće i cigarete.
Protiv 27-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Prijavila krađu
U četvrtak 4. lipnja 2020. policijskim službenicima je prijavila 62-godišnjakinja da joj je u razdoblju od 18. ožujka do 31. svibnja 2020. u Pleternici u Ulici Ivana Šveara, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz fotografske radnje otuđio fotografsku opremu. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Narušavali javni red i mir
U četvrtak 4. lipnja 2020. oko 7.30 sati u Lipiku u Slavonskoj ulici, 37-godišnjak je trčao za 52-godišnjakom i pokazivao mu srednji prst. Također je utvrđeno da se u ožujku i travnju ove godine drsko ponašao na način da je pljuvao na njega. Protiv 37-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6. (naročito drsko i nepristojno ponašanje) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Istoga dana, oko 22.50 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva, 31-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila bez ikakvog povoda tjelesno napao trojicu muškaraca starosti 27, 31 i 36 godina, dok je 26-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 0,84 promila vikala i galamila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 31-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega kao i protiv 26-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 13. (tuča, svađa, vika) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Omalovažavao i vrijeđao policijske službenike
U četvrtak 4. lipnja 2020. oko 22.20 sati u Pleternici u Vinogradskoj ulici, 60-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,13 promila omalovažavao i vrijeđao policijske službenike, a također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu ili bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 60-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

TEKST: S. P./ PU PS        FOTO: S. P>

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn