PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Krađe i provale, naoružani 81- godišnjak, prometne nesreće i granata iz Drugog svjetskog rata

Datum objave: 11. 5. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom proteklog vikenda policijski službenici na području PU požeško-slavonske zabilježili su jednu provalu u kuću i krađu bicikla, u pretrazi obiteljske kuće 81- godišnjaka pronašli su veću količinu streljiva, a 46-godišnjak je na kutjevačkom području pronašao granatu iz Drugog svjetskog rata. Zabilježene su i dvije prometne nesreće i jedno ugrožavanje prometa.

Provaljeno u kuću
U razdoblju 6./7. svibnja 2020. u mjestu Vukojevica, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 61-godišnajkinje i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Otuđen bicikl
U četvrtak 7. svibnja 2020. u večernjim satima u Pakracu na Trgu bana Josipa Jelačića ispred ugostiteljskog objekta, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio bicikl marke „Giant“ u vlasništvu 33-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U pretrazi pronađeno streljivo
U petak 8. svibnja 2020. policijski službenici su temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području Požege i automobil koji koristi 81-godišnjak prilikom čega su pronašli 466 komada puščanog i 250 vojnog streljiva raznog kalibra. Protiv 81-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Pronašao granatu
U nedjelju 10. svibnja 2020. oko 16 sati između mjesta Kutjevo i Ferovac, 46-godišnjak je u odvodnom kanalu pronašao jednu minobacačku granatu M-60 za koju je utvrđeno da je zaostala iz Drugog svjetskog rata i koju je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda
U subotu 9. svibnja 2020. oko 15.40 sati u blizini mjesta Sovski Dol, 31-godišnji vozač koji je upravljao motociklom marke „Yamaha“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika. U prometnoj nesreći 31-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.
Tijekom proteklog vikenda dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Zakorenju i jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u mjestu Vidovci u Ulici Vilima Korajca.

Ugrožavao promet
U nedjelju 10. svibnja 2020. oko 1.30 sati u mjestu Vidovci u Ulici Stjepana Radića, prilikom kontrole prometa zatečen je 47-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,20 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

TEKST: S. P. / PU PS        FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn