PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Jedan osumnjičen za prijevaru, drugi prijavio prijevaru na društvenim mrežama

Datum objave: 01. 10. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske sve češće bilježe slučajeve prijevare na društvenim mrežama.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Slavonskog Broda kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“. Naime, osumnjičeni se krajem prosinca 2019. putem društvene mreže javio 56-godišnjaku s područja Lipika i predstavio kao njegova poznanica te tražio novčani iznos za kupnju aparata za što su mu potrebni bonovi prilikom čega mu je 56-godišnjak poslao paysafecard bonove u iznosu od preko tisuću kuna. Naknadnim razgovorom s poznanicom utvrđeno je je da ona nije tražila nikakve bonove te da joj je profil na društvenoj mreži hakiran, a on prevaren. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U četvrtak 30. rujna 2021. policijskim službenicima je prijavio 63-godišnjak s područja Požege da je u rujnu ove godine putem oglasnika na društvenoj mreži s nepoznatom osobom dogovorio kupnju drva za ogrjev koja je unaprijed platio u iznosu od preko dvije tisuće kuna, no do današnjeg dana mu drva nisu dovezena, a nepoznata osoba mu se više ne javlja te se smatra prevarenim. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

TEKST: S. P./ PU PS                     FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn