PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Jedan nepropisno parkirao, drugi alkoholiziran udario u njegovo vozilo

Datum objave: 23. 10. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Protiv 63-godišnjaka slijedi prekršajni nalog, dok je 44-godišnjaku naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prometnog prekršaja. Policijski službenici PU požeško-slavonske će i tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

U Pakracu u Ulici Petra Preradovića, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u nepropisno parkirani osobni automobil marke „BMW“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojeg je prethodno parkirao 44-godišnjak.

Nakon udara vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici i utvrdili da je prometnu nesreću skrivio 63-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,16 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka. Protiv 63-godišnjaka slijedi prekršajni nalog, dok je 44-godišnjaku naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prometnog prekršaja.

Najava pojačanih aktivnosti nadzora prometa

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu biti će provedena u noći sa subote na nedjelju.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn