PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Datum objave: 14. 8. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policija i ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti u prometu, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U četvrtak 13. kolovoza 2020. oko 10.45 sati u Požegi na raskrižju ulica Vodovodna-Zagrebačka-sv. Josipa i sv. Roka, 51-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do navedenog raskrižja nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska prilikom čega je došlo do udara prednjeg kotača bicikla kojim je upravljala 86-godišnjakinja u zadnju desnu bočnu stranu vozila. U prometnoj nesreći biciklistica je lakše ozlijeđena, a protiv 51-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

U petak 14. kolovoza 2020. oko 0.35 sati u mjestu Alaginci, 20-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,62 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je vozilom prešao na putnu bankinu uslijed čega je došlo do zanošenja i slijetanja vozila te prevrtanja na krov. Protiv 20-godišnjaka slijedi prekršajni nalog. Tijekom protekla 24 sata zabilježene su i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u ulicama Pavla Radića i Stjepana Radića.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policija i ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti u prometu, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Policija upozorava sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

TEKST: S. P./ PU PS          FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn