PU POŽEŠKO-SLAVONSKA – Gužva tijekom vikenda u “posebnoj prostoriji”

Datum objave: 29. 7. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske tijekom vikenda imali su pravu gužvu u posebnoj prostoriji u kojoj se od petka do nedjelje trijeznilo sedam alkoholiziranih osoba – uglavnom vozača.

Pod utjecajem alkohola narušavali javni red i mir u Požegi i Kaptolu
U subotu 27. srpnja 2019., oko 4 sata ujutro, u Ulici Marka Marulića u Požegi, 39-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,62 promila, i u nedjelju 28. srpnja, pola sata iz ponoći u ulici Veličkoj u Kaptolu, 18-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,96 promila, su vikom i galamom narušavali javni red i mir. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješteni su u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njih slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sletio s kolnika, odbio alkotest, smješten u posebnu prostoriju policije
U nedjelju 28. srpnja 2019., oko 3.15 sati na cesti Kutjevo-Ferovac, 42-godišnji vozač koji je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio ispitivanje), upravljao osobnim automobilom marke „Hyundai“ požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog kretanja kolnikom vozilom je sletio s ceste u putni kanal. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi, zbog počinjenih prekršaja odbijanja ispitivanja na alkoholiziranost i nepropisnog kretanja vozilom. Uz navedenu, evidentirane su još dvije prometne nesreće koje su se dogodile u nedjelju u popodnevnim satima u Pleternici i Požegi, a koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Nakon upravljanja pod utjecajem alkohola, četvorica vozača smještena u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja
U petak 26. srpnja 2019., oko 22 sata u ulici Vinkomir u Kutjevu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 53-godišnjaka, koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,70 promila, upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“ požeških registarskih oznaka. U nedjelju 28. srpnja 2019., oko 2 sata iza ponoći u ulici Industrijskoj u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 38-godišnjaka, koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,16 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka. A iste noći u 2.45 sati, u Ulici dr. Franje Tuđmana u Požegi, zatečen je 19-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,38 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Daewo“ gradiških registarskih oznaka. Također 28. srpnja 2019., oko 3.30 sati u Ulici Antuna Kanižlića u Požegi, zatečen je 26-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,80 promila upravljao osobnim automobilom marke „Hyundai“ požeških registarskih oznaka. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijede optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

TEKST: S.P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn