PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Građani još uvijek nelegalno posjeduju znatne količine oružja

Datum objave: 16. 10. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – I dalje je u tijeku akcija “Manje oružja – manje tragedija” u kojoj građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja,” pojasnila je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

U razdoblju od  1. siječnja do 30. rujna 2020. na području Policijske uprave požeško-slavonske građani su iskoristili akciju „Manje oružja – manje tragedija“ te bez sankcija policijskim službenicima dragovoljno predali:  147 komada raznog vatrenog oružja (automatsko, rasprskavajuće, ručne bombe i razno dugo i kratko oružje), 4221 komad streljiva za dugo i kratko oružje te 7,6 kilograma eksploziva. Ovi podaci pokazuju da građani na području PU požeško-slavonske još uvijek nelegalno posjeduju znatne količine oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava.

U istom razdoblju 2019. godine u sklopu spomenute akcije policijski službenici su od građana na području PU požeško-slavonske preuzeli 138 komada raznog vatrenog oružja, 12279 komada raznog streljiva i 1,4 kilograma eksploziva.

“Napominjemo da je navedena akcija  još uvijek u tijeku za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja,” pojasnila je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

TEKST: S. P          FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn