PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Dovršena kriminalistička istraživanja

Datum objave: 20. 8. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Požege protiv kojih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, te nad hrvatskim državljaninom s područja Lipika protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenja kaznenih djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ i „Sprječavanje dokazivanja“.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Požege starosti 22 i 46 godina koji su dana 6. lipnja 2020. oko 19 sati u dvorištu crkve u mjestu Skenderovci počinili prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana na način da je 22-godišnjak za vrijeme trajanja vjerskog obreda pred prisutnim vjernicima pokazivao i mahao plinskim pištoljem u vlasništvu 46-godišnjaka kojeg je isti nabavio unazad nekoliko godina, a nije izvršio prijavu nadležnoj policijskoj postaji sukladno navedenom zakonu. Protiv 22-godišnjaka i 46-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Lipika koji je dana 15. kolovoza 2020. oko pet sati između mjesta Kukunjevac i Dobrovac upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, daruvarskih registarskih oznaka te dolaskom do zavoja ulijevo nije se kretao sredinom obilježene prometne trake uslijed čega je zahvatio putnu bankinu na kojoj je prednjim dijelom vozila udario u ploču za označavanje zapreka na cesti, a potom vozilom sletio niz putnu kosinu i udario u tri stabla. U prometnoj nesreći 41-godišnji vozač je lakše, a 54-godišnji putnik teško ozlijeđen. Nadalje je utvrđeno da je nakon prometne nesreće vozač uklonio osobni automobil s mjesta događaja i sakrio ga na poljoprivredno zemljište između naselja Dobrovac i Klisa. Protiv 41-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenja kaznenih djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ i „Sprječavanje dokazivanja“.

TEKST: S. P./ PU PS         FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn