PU BRODSKO-POSAVSKA: Vikend u znaku prometnih nesreća

Datum objave: 04. 7. 2022. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 16 kaznenih djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je ukupno sedam prometnih nesreća, četiri s ozlijeđenim osobama, te tri s materijalnom štetom.

Prometna nesreća u blizini Opatovca
U subotu (2. srpnja), oko 2 sata, u blizini Opatovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 19-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom zbog neprilagođene brzine u zavoju je prešao na lijevu prometnu traku i izgubio nadzor nad upravljačem automobila. Kotačima je zahvatio travnatu bankinu, sletio s kolnika i udario u dva stabla oraha. U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 16-godišnji i 17-godišnji putnik, dok je drugi 17-godišnjak lakše ozlijeđen. Teško ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć, te su zadržani na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Također je utvrđeno da niti vozač, a niti trojica putnika, prilikom vožnje, nisu koristili zaštitne sigurnosne pojaseve. Vozač je alkotestiran te je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 0,35 promila. Policijski službenici protiv 19-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

U prometnoj nesreći u Slavonskom Brodu ozlijeđeno pet osoba
U nedjelju (3. srpnja), u poslijepodnevnim satima, na kolniku ulice Brlićev put u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 82-godišnjakinja, upravljala osobnim automobilom i uključivala se na kolnik navedene ulice, te je nakon spuštanja ručne kočnice, na nizbrdici, izgubila nadzor nad vozilom, sletjela s kolnika i udarila u građevinsku skelu i stambeni objekt. U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 89-godišnjak, 61-godišnjakinja te 26-godišnjak, dok su 82-godišnja vozačica i 30-godišnja putnica lakše ozlijeđeni. Teško ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć, te su zadržani na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Također je utvrđeno da putnici na zadnjem sjedištu, prilikom vožnje, nisu koristili zaštitne sigurnosne pojaseve. Na mjesto događaja pozvani su i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, koji su pomogli pri izvlačenju ozlijeđenih iz vozila. Policijski službenici protiv 82-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Za volanom s 2,33 promila
Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, nadzirući promet, dana 1. srpnja, u 12.45 sati, u Novoj Gradiški (Trg kneza Višeslava), utvrdili su da 28-godišnjak upravlja teretnim automobilom pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 2,33 promila, te je isti zadržan u policiji na otriježnjenju. Policijski službenici protiv 28-godišnjaka podnose prekršajni nalog.

Na graničnom prijelazu narušavao javni red i mir
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, dana 1. srpnja, u 15.30 sati, policijski službenici su kontrolirali 59-godišnjeg pješaka, koji je pored sebe gurao bicikl. Prilikom kontrole 59-godišnjak je u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir, vikom i galamom, te je pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike. Alkotestom je u organizmu istoga očitana koncentracija alkohola od 2,45 promila, te su policijski službenici pozvali zdravstvene djelatnike koji su istoga pregledali. Policijski službenici protiv 59-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

TEKST: S. P./ PU BP         FOTO: PU BP

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn