PU BRODSKO-POSAVSKA: Uhvaćeni provalnici u obiteljske kuće i ugostiteljske objekte

Datum objave: 20. 1. 2022. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske pronašli su i uhvatili dvije osobe u dobi od 18 i 24, koje su provaljivale u obiteljske kuće na području Slavonskog Broda i ugostiteljske objekte na području Nove Gradiške. Kaznena djela teške krađe počinjena su uglavnom tijekom dana.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 18. siječnja, uhitili su 18-godišnjaka, nad kojim su jučer dovršili kriminalističko istraživanje. Naime, policija sumnjiči 18-godišnjaka, da je od 6. prosinca 2021. do 13. siječnja 2022. godine, počinio 7 kaznenih djela teške krađe. Kaznena djela je uglavnom činio tijekom dana. Nasilno je otvarao vrata ili prozore obiteljskih kuća na području Slavonskog Broda. Potom je ulazio u unutrašnjost obiteljskih kuća i otuđivao nakit i novac, dok je u dva slučaja pokušao nasilno otvoriti vrata obiteljskih kuća, a u čemu nije uspio, te je odustao od svog nauma. Osumnjičeni je počinjenjem kaznenih djela vlasnike oštetio za iznos oko 190 tisuća kuna.

Također je u Policijskoj postaji Nova Gradiška, 19. siječnja, nad 24-godišnjakom dovršeno kriminalističko istraživanje. Pritom je utvrđeno da je osumnjičeni dana 15./16. siječnja, pod okriljem noći, razbio izlog staklo, te staklo na ulaznim vratima dva ugostiteljska objekta na području Nove Gradiške. Potom je kroz načinjeni otvor ušao u unutrašnjost objekata, otuđivši iz novčanika i blagajne nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici protiv 18-godišnjaka i 24-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

TEKST: S. P. / PU BP         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn