PU BRODSKO-POSAVSKA: Uhvaćeni migranti koji su za novac pomagali drugim migrantima u ilegalnim prelascima granice

Datum objave: 20. 3. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Prilikom obavljanja poslova zaštite državne granice, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod 18. ožujka oko 3.20 sati kod mjesta Slavonski Kobaš zatekli su osam osoba bez dokumenata afroazijskog podrijetla.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o šest državljana Republike Turske i dva državljana Republike Iraka. Daljnjim istraživanjem se utvrdilo da su državljani Iraka (u dobi od 42 i 38 godina) za neutvrđeni novčani iznos, državljane Republike Turske u gumenom čamcu prevezli preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Slijedom navedenog policijski službenici protiv dvojice Iračana podnose kaznenu prijavu za kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora, te im je 19. ožujka, sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Za državljane Republike Turske temeljem Zakona o strancima pokreće se readmisijski postupak.

TEKST: S. P. / PU BP               FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn