PU BRODSKO-POSAVSKA – U dane vikenda zabilježeno 20 nesreća, poginuli, provale, tuče

Datum objave: 05. 11. 2019. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Dvoznamenkasti broj prometnih nesreća, vožnja u alkoholiziranom stanju, neprilagođena brzina, provale, remećenje javnog reda i mira- ovo je tek dio prekršaja zabilježenih protekli tjedan i u dane vikenda na području Policijske uprave Brodsko posavske koje su na redovnoj tiskovnoj konferenciji predstavili glasnogovornica Kata Nujić i Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću.

Sudeći prema broju intervencija, zabilježenih prekršaja i kaznenih djela prezentiranih javnosti na redovnoj tiskovnoj konferenciji, službenici Policijske uprave Brodsko posavske, protekli su tjedan i u dane vikenda imali poprilično posla.

Od 28.listopada do 3.studenoga na prometnicima u njihovoj nadležnosti dogodilo se 20 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, 3 su teško, a 3 lakše ozlijeđene. Policijski službenici su u kontinuiranim nadzorima utvrdili 418 prometnih prekršaja od kojih su najbrojniji, njih čak 308-uzrokovani nepropisnom brzinom. Tjedni je rekorder 30-godišnji hrvatski državljanin zaustavljen na autocesti A3 koji se kretao osobnim automobilom brzinom od 242 km/h, dok je kroz naselje Batrina sankcioniran vozač, koji se kretao osobnim automobilom požeških registracijskih oznaka brzinom od 153 km/h.

Policijski su službenici također uhvatili i nesavjesnog 37-godišnjaka koji je 29. listopada, oko 12 sati, osobnim automobilom kroz Gornje Andrijevce vozio brzinom od 110 km/h. U istom je periodu utvrđeno i 29 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, a u 24 slučaja vozači su prilikom vožnje bili pod utjecajem alkohola. Rekorder je 46-godišnjak, vozač zaustavljen 30.listopada u 23.50 u Brodskom Stupniku, koji je vozilom upravljao s 3 promila alkohola u organizmu. Policijski su službenici evidentirali i 13 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, a 6 je vozača uhvaćeno zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Tijekom vikedna policijski službenici su intervenirali u tri slučaja remećenja javnog reda i mira, od čega dva puta u Slavonskom Brodu i jedan put u Novoj Gradiški, a zabilježene su i jedna provala i bijeg s mjesta prometne nesreće. S aktivnostima službenika Policijske uprave Brodsko posavske na redovnoj su tiskovnoj konferenciji javnost upoznali Kata Nujić, glasnogovornica i Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću.

TEKST: S. T.   FOTO: brodportal.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn