PU BRODSKO-POSAVSKA: Pucao iz pištolja na policiju

Datum objave: 27. 5. 2020. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Jučer (26. svibnja), oko pola sata poslije ponoći, PU brodsko-posavska je zaprimila dojavu da je u jednoj stambenoj zgradi u naselju Slavonija u Slavonskom Brodu, došlo do pucnjave. Odmah po dojavi na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su utvrdili da je 40-godišnjak, iz za sada neutvrđenih razloga, ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema vratima stana, izvijestila je slavonskobrodska policija.

40-godišnji počinitelj je uhićen, a kriminalističko istraživanje je u tijeku. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Obavljenim očevidom, u stanu je pronađen pištolj kojim je kazneno djelo počinjeno, kao i nekoliko komada praznih čahura.

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, izvršena je pretraga pokretnina i nekretnina koje koristi osumnjičenik, kojom prilikom je pronađeno nekoliko komada streljiva i oko 5 grama marihuane.

Policijski službenici će protiv 40-godišnjeg hrvatskog državljanina po završetku kriminalističkog istraživanja, podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, kao i prekršajne prijave nadležnom Općinskom sudu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

TEKST: S. P./PUBP      FOTO: PUBP

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn