PU BRODSKO-POSAVSKA: Prometna nesreća s poginulom osobom

Datum objave: 30. 11. 2019. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Jučer (29.studenoga), oko 15.50 sati, u Batrini, u Ulici Cerije, dogodila se prometna u kojoj su sudjelovali osobni automobil i traktor, a u kojoj je 58-godišnji vozač traktora smrtno stradao.

Očevidom koji je proveo zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u suradnji s policijskim službenicima utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo na način da se 79-godišnji vozač osobnim automobilom kretao zapadnom prometnom trakom, od sjevera prema jugu. Ispred njega se istom prometnom trakom i u istom smjeru kretao traktor (neregistriran i bez registracijskih oznaka) kojim je upravljao 58-godišnjak. Dok se kretao prometnom trakom, 79-godišnji vozač je zbog nedovoljnog držanja razmaka u jednom trenutku udario prednjim dijelom automobila u stražnji dio traktora uslijed čega je od jačine udara došlo do zanošenja traktora, a potom i slijetanja s prometne trake u kanal.

Pri slijetanju je došlo do otpadanja prednjeg kotača prilikom čega je 58-godišnji vozač ispao iz traktora u kanal, pod stražnji kotač traktora koji ga je pregazio. Na mjestu događaja 58-godišnjak je smrtno stradao. Policija je alkotestirala 79-godišnjeg vozača automobila te mu alko-testom utvrdila koncentraciju alkohola u organizmu od 0,94 promila nakon čega je uhićen i doveden u policijsku postaju, a protiv njega policijski službenici podnose kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

TEKST:S.P./ PU BP        FOTO: S.P

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn