PU BRODSKO-POSAVSKA: Produženi vikend u znaku pijanih vozača

Datum objave: 11. 4. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Na prometnicama u nadležnosti rada policijske upravebrodsko-posavske zabilježena je ukupno 21 prometna nesreća, od kojih su četiri s ozlijeđenim osobama, a 17 s materijalnom štetom. Pune ruke posla policija je imala s alkoholiziranim vozačima, od “početnika” do recidivista.

Alkoholiziran oštetio tri automobila, te se udaljio s mjesta događaja

Jučer, 10. travnja oko 2 sata u Naselju Andrija Hebrang dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, nakon koje se počinitelj udaljio sa mjesta događaja. Izvršenim očevidom, je utvrđeno da je 27-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,49 promila skrivio prometnu nesreću jer nije držao razmak od parkiranog vozila koje je stajalo sa strane. Nakon što je udario u parkirani automobil, taj je automobil od siline udarca oštetio još dva parkirana vozila. Nakon navedenoga 27-godišnjak je napustio mjesto događaja, ali je u vrlo kratkom vremenu uočen i zaustavljen na Sjevernoj veznoj cesti u Slavonskom Brodu, te je priveden u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Policija će protiv 27-godišnjaka podnijeti obavezni i prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dva dana zaredom zaustavljen zbog alkohola

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su 8. i 9 travnja zaustavili 38-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava upravljao automobilom.
Pa su tako u subotu, 8. travnja oko 16:30 sati u Novoj Gradiški zaustavili navedenog koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,98 promila, te prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Policijski službenici su 38-godišnjaka smjestili u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Zatim, u nedjelju, 9. travnja oko 21 sat, novogradiški policajci su ponovno zaustavili 38-godišnjaka koji je također upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,74 promila i prije stjecanja prava na upravljanje. Policijski službenici su ga zadržali u policiji na otrježnjenju.
Jučer, 10. travnja u 9:30 sati proveden je žurni prekršajni postupak u Općinskom sudu Slavonski Brod, Stalna služba u Novoj Gradiški, te je presudom 38-godišnjak proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3.000 eura i 15 dana zatvora u Požegi. Također mu je izrečena jedinstvena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Alkoholiziranom recidivistu oduzet automobil

Jučer, 10. travnja, oko 17 sati u Vrpolju policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnjak. Izvršenim nadzorom vozača, utvrđeno je da je 45-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,26 promila, te da upravlja vozilom dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Daljnjim provjerama je utvrđeno da mu je rješenjem od Pu brodsko-posavske određeno da ne može predati zahtjev za izdavanje vozačke dozvole u trajanju od godinu i pol dana, zbog negativnih prekršajnih bodova. Vozač je zbog alkoholiziranosti smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a obzirom da se radi o recidivistu, policijski službenici su od vozača privremeno oduzeli vozilo. Policijski službenici protiv 45-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

S neregistriranim vozilom i pod utjecajem alkohola u prometu

U subotu, 8. travnja oko 1:30 sati u Bilom Brigu, policijski službenici su kontrolirali 36-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1,82 promila, dok je daljnjim provjerama utvrđeno da je vozilu istekla prometna dozvola. Vozač je zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

TEKST: S. P. / PU BP                    FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn